Whisky Agnes je na cestě

31. října 2023
Novinky z Dobrého kraje - Whisky Agnes je na cestě

Přidejte se na naši krátkou procházku po cestě k whisky AGNES. Věříme, že Vám bude chutnat!

Zajímají Vás novinky z cesty whisky Agnes?

Klikněte ZDE, zaregistujte se a buďte první, kdo se dozví nejnovější "zápisky z cest".

 

V Agnes vyrábíme kvalitní ovocné destiláty od roku 2001. Když nám bylo osmnáct (rok 2019), rozšířili jsme náš sortiment o exkluzivní Meadicine GIN. Ani s tím jsme se ale nespokojili, a protože jsme fanoušci dobrého a kvalitního pití, vyrobili jsme k našemu dvacátému výročí sladový destilát, budoucí whisky. Věříme, že každá lahev našeho sladového destilátu s sebou nese jedinečný příběh a chuťovou evoluci, kterou jsme na cestě k whisky prošli. Rádi bychom Vás na naši výpravu za kvalitní whisky přizvali ochutnávkou našich sladových destilátů ON THE ROAD.

Ochutnat (a ve velmi omezeném množství brzy také zakoupit) můžete tři sladové destiláty v různém stadiu cesty k whisky. Ochutnávejte, prosím, opatrně – všechny jsou v téměř sudové síle:

 

ON THE ROAD I. - čirý sladový destilát - to, čemu se ve světě whisky říká NEW MAKE SPIRIT, v takové podobě v jaké je vydestilován, naředěn a připraven na zrání v sudu. Konkrétně tento new make je vyroben z rašelinou lehce nakouřeného belgického sladu a sladinu pro tento new make (stejně jako pro všechny naše ostatní) vyrobil náš PIVOVAR BOHDANEČ.

 

ON THE ROAD II. – sladový destilát stařený 4 měsíce v sudu z amerického dubu, tzv. ex bouron barrel. Ke staření byl použit stejný new make, který máte možnost ochutnat v ON THE ROAD I.. Máte tedy jedinečnou možnost porovnat, jaký vliv na new make má i takto krátká doba zrání. ON THE ROAD II. získal v soutěži PÁLENKA ROKU 2023 zlatou medaili za nejlepší new make.

 

ON THE ROAD III. – zde se s vámi podělíme o sladový destilát, který v době lahvování zrál 15 měsíců v sudu po sherry OLOROSO, přesněji řečeno v 2nd fill OLOROSO hogshead sudu. New make použitý v tomto konkrétním sudu je trochu experimentem, jelikož na jeho výrobu byly použity 2 druhy sladu – jemně nakouřený (stejný jako u předchozích dvou) a mnichovský.

 

Věříme, že Vám bude naše krátká procházka po cestě k whisky AGNES chutnat. Pokud ano, dovolte nám prosím pozvat vás k nám do Dobrého kraje na klidnou a podrobnější exkurzi po naší palírně. Bohdaneč ale nabídne i prohlídku pivovaru, šunkárny, včelí farmy, procházku po našich sadech a pastvinách a také prohlídku nedalekého muzea Ostrov lidových krojů. Během vaší návštěvy Vás rádi ubytujeme a pohostíme v našem hotelu Agnes.

 

 

Nebo pište na: kadlec@agnes.cz

Galerie novinek z Dobrého kraje - Whisky Agnes je na cestě
Galerie novinek z Dobrého kraje - Whisky Agnes je na cestě
Galerie novinek z Dobrého kraje - Whisky Agnes je na cestě